Workshop glaskralen maken

Zelf je eigen glaskralen leren maken is letterlijk en figuurlijk ‘hot’! Je hebt het vast weleens gezien, iemand die op een braderie een prachtige glaskraal maakt. Of een vriendin die trots haar eigen gemaakte glaskralen aan je laat zien die ze gemaakt heeft tijdens een workshop. En wat zij kan, dat kan jij ook!

Inmiddels heb ik meer dan 5000 vrouwen (en een enkele man) kennis laten maken met deze fascinerende hobby.  Lijkt het jou ook wat? Kom dan een inspirerende workshop glaskralen volgen om zelf je mooiste kralen te leren maken.

Na een korte uitleg over de veiligheid bij het glaskralen maken en aan de hand van praktische voorbeelden over hoe je een ronde kraal maakt, ga je direct snel zelf aan de slag. Tijdens de workshop is er continue begeleiding en ondersteuning bij het maken van je kralen.

Het glaskralen maken is niet moeilijk om te leren. Het is wel belangrijk dat je goed zicht hebt en beschikt over een goede oog-hand coördinatie. De moderne studio is voorzien 5 Conkinect propaanbranders, een afzuiginstallatie en een grote afkoeloven voor het correct ‘annealen’ van je gemaakte glaskralen. Het dragen van een zogenaamde ‘Didymium bril’ ter bescherming van je ogen, is een van de veiligheidsvoorschriften waar Kraal en Mo zich strikt aan houdt.

Je werkt met Italiaans Moretti glas en met de zeer betrouwbare Conkinect propaanbrander. Je kiest je kleuren waarmee je gaat werken, decoreert je kralen door verschillende technieken, leert hoe je stippen gaat zetten… de mogelijkheden zijn ongekend! Gedurende deze workshop maak je circa 10 tot 12 glaskralen.

Ben je helemaal in de ban van het glaskralen geraakt, kijk dan bij de basiscursus voor veel meer leuke en mooie technieken die je in 2 dagen leert en direct toepast in jouw eigen glaskralen.

Deze workshop glaskralen boeken?

De workshop duurt 3 uur en is te reserveren voor minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers. 

Liever op individuele basis? Stuur mij een berichtje en ik stel een groepje samen zodat ook jij je glaskralen leert maken!

De kosten bedragen € 62,50 p.p. incl koffie/thee met iets lekkers, de materialen en het gebruik van de gereedschappen.