chakra sieraden, wat zijn dat eigenlijk?

De kans is groot dat als je een yogales, groepsmeditatie bijwoonde of een een reiki-sessie had, je instructeur of beoefenaar waarschijnlijk over je chakra’s sprak. Maar wat zijn dat nou eigenlijk, je chakra’s?

Letterlijk betekent het woord ‘chakra’ uit het Sanskriet ‘wiel’ of ‘schijf’, maar verwijst het naar een spiritueel energiecentrum in het menselijk lichaam.

Het chakra-systeem is ontstaan ​​in India tussen 1500 en 500 voor Christus in de oudste tekst genaamd de Veda’s. De Veda’s zijn de vroegste Sanskriet-literaire archieven en de oudste geschriften van het hindoeïsme.

Wat is het doel van de zeven chakra’s? Ze komen allemaal overeen met specifieke organen, evenals fysieke, emotionele, psychologische, emotionele en spirituele staat van zijn en beïnvloeden alle gebieden van je leven. Binnen deze chakra’s zit ‘prana’ ofwel de ultieme pure helende energie, die overal om ons heen en in ons is, om ons gezond, gelukkig en levendig te houden.

Wanneer een of meer chakra’s zijn geblokkeerd, is dat te vergelijken met een knik in je tuinslang. Je kunt nog steeds water krijgen, maar in plaats van een waterstraal krijg je slechts een paar druppeltjes. Chakra blokkades beperken de hoeveelheid energie die je tot je beschikking hebt.

Om deze blokkades op te heffen en jouw energie weer goed te laten stromen, kunnen chakra sieraden met specifieke edelstenen je helpen om je chakra’s weer in balans te krijgen.

edelsteen sieraden

Daarnaast zijn er edelsteen sieraden die je kunnen helpen bij bijvoorbeeld winterblues, depressie, eetstoornissen, verslavingen, maar ook edelstenen verwerkt in sieraden die vruchtbaarheid bevorderen, je helpen bij een gebroken hart, verdriet of je het geluk laten toelachen.

Kijk voor al deze sieraden in mijn Etsy webshop, bij verzending in Nederland zijn er géén verzendkosten! Heb je geen Etsy account maar wil je wel je sieraad bestellen, stuur mij dan een berichtje.

Liever een gepersonaliseerd sieraad naar eigen wens? Dat kan ook, laat mij weten waarmee ik je kan helpen.

De link naar de webshop vind je hier.